Van Grasland naar Vrijland

 

Er was eens….
Een uitgestrekt weiland, gelegen aan de rand van een schilderachtig dorpje genaamd Lochem. De familie Nijdeken heeft hier een mooie boerderij die al 4 generaties in de familie is. Koeien genoten van dit groene paradijs, ze graasden vredig onder de grote eikenbomen en luisterden naar het gezang van de vogels.

 

 

De nieuwe generatie Nijdeken stond te popelen en mag nu haar kunstje doen. De koeien zijn gebleven maar zijn nu van buurman Ruiterkamp. Maar staan nog steeds op stal aan de rand van Camping Vrijland!

 

De plek waar nu Camping Vrijland is gecreëerd was dus voorheen gebruikt door de familie Nijdeken als grasland voor hun koeien.

Na vele avonden denkwerk, schetsen en gezelligheid was het plan compleet. Met veel enthousiasme en een flinke dosis doorzettingsvermogen begonnen ze aan hun avontuur. Samen met onze installateur hebben we een plan bedacht voor de installatiewerkzaamheden op de camping.

Het graafwerk kon beginnen. Honderden meters afvoerbuizen, waterleidingen en stroomkabels zijn de grond in gegaan. Uren lang martelen in de regen en de blubber. Pa Roel Nijdeken reed dagen lang af en aan met grote vrachtwagens vol met tonnen grond en gebroken puin. Andre, de kraanmachinist, heeft overuren gedraaid in zijn gele monster. Maaaar er kwam toch vorm in, en oooh wat werd het mooi!

 

Het grasveld werd omgevormd tot een uitnodigende camping.

Met twintig kampeerplekken, omringd door kleurrijke bloemen... Dat moest hem gaan worden.
Tijdens deze werkzaamheden zijn we gestart met de fundering van de pipowagens d.m.v schroefpalen. Hierop zijn de Pipowagens opgebouwd door vakman Stefan Oosterbroek, een knap uitziende timmerman met spierballen ;-). Let op; hij hokt samen met de eigenaresse van de camping, dus hij is al bezet… De eigenaresse dus ook!!!!

 

De Familie Nijdeken hecht veel waarde aan duurzaamheid. ‘We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk materialen een tweede leven te geven. We hebben hout gebruikt uit een oude varkensstal in de regio, een tweedehands keuken uit een woning gedemonteerd en deze geplaatst in de wagens. Dagen lang hebben we overal spijkers uit staan trekken. Van alles werd er gebruikt, oude voerbakken werden gebruikt als bloembakken en dakpannen kregen een nieuw leven als decoratieve elementen rondom de camping.

Na maanden van hard werken was de camping eindelijk klaar. De Familie Nijdeken opende met trots de deuren voor de eerste gasten. Het weiland, dat ooit het thuis was van koeien, is nu een plek waar gezinnen samenkomen, waar kinderen spelen en waar vrienden genieten van het buitenleven. Campers en tenten vullen de ruimte, en de lucht vult zich met het geluid van gelach en de geur van BBQ's.

De Familie Nijdeken voelt zich vervuld met trots, wetende dat ze een unieke plek hebben gecreëerd waar mensen samen kunnen komen en herinneringen kunnen maken.

En zo leeft de camping, ooit een plek voor koeien, voort als een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers, met altijd nog de Familie Nijdeken aan het roer, die elke dag met veel liefde voor hun gasten zorgt.